keskiviikko 17. elokuuta 2016

HÄÄT JA HALLOWEEN

Ennen, noin yli seittämän vuotta sitten en muista viettäneeni halloweenia oikein mitenkään erikoisesti. Vasta muistaakseni 2010 kävin hakemasta Raumalta Pilailupuodista ensimmäisen asuni. Se oli lähin kauppa Porin suunnalta. Ostin jonkinlaisen upean mustan viktoriaanisen goottinoita asun ja vieläkin se on tallella, tosin siskollani. Siitä lähin ajattelin, että halloweenista tulisi mun ja Samin jokavuotinen juhla. Isompi kuin synttärijuhlat tai jopa isompi kuin joulujuhlat. Mulle joulut on aina ollut pakkopullaa ja varsinkin, kun perhe asuu kaukana ja isää ei enään ole. Mulle halloween on jonkinlainen juhlapyhä; silloin juhlitaan sadonkorjuuta ja silloin alkaa vuoden pimein aika ja silloin tuntuu, että isä on lähellä. Kuulostaa ehkä vähän hölmöltä, mutta näin se menee mun kohdalla. Olen kai jonkinlainen elektinen uuspakana, joka ottaa eri uskonnoista vaikutteita ja tekee siitä omanlaisensa uskonnon. Olen aina uskonut yliluonnolliseen ja siihen, että tuntuu hölmöltä ajatella, että me oltaisiin täällä ainoat asukkaat.. En tietenkään joka asiaa usko, mutta kuitenkin. Se tekee elämästä pikkasen verran mielenkiintoisempaa ja jännittävämpää! Joten halloween tai Samhain, on mulle tärkeä, joka vuosi se on saanut isomman merkityksen mun elämässä. En ole koskaan pukeutunut mihinkään pellepukuihin ( vaikka välillä tekisi kyllä mieli, ehkä vielä joskus) vaan omaksi itsekseni, mutta vähän korostetummin.

Tämä halloween tulee olemaan tärkein ja jännittävin päivä ikinä! En uskonut, että me mentäisiin ikinä naimisiin, miksi pitäisi? Mutta nyt näin 12 vuoden jälkeen se tuntuu vaan parhaalta vaihtoehdolta ja helpottaa ihan arkista elämää. Ja miksi ei? Haluan kunnioittaa kuitenkin vanhoja perinteitäkin jonkin verran. Ensin ajattelin, että häät pidettäisiin Kajaanissa tai Pohjois-Karjalassa, missä sukulaiset on ja ajattelin vielä laittavani kansallispuvun päälle.... juu ehkä ei kuitenkaan mun juttu. En ole ehkä ihan niin perinteikäs kuitenkaan. heh.Mietittiin päivääkin jonkin aikaa ja sitten tuli se ahaa elämys. Tottakai halloweenina (Samhainina).
Noh, sitten mietittiin useita kuukausia, että missäs helvetin paikassa ne sitten pidettäisiin... No vähän aikaa sitten tuli mieleen, että kotona... eei liian ahdasta..  Kotona! Pienet häät, ystävien kesken ja ensi kesänä Kajaanissa perheen parissa jotkut "kakkujuhlat" ja toiset hääkuvat linnan raunioilla Kajaanissa.

No, miten hää jutut etenee....? Aikaa ei kuitenkaan ole paljoa,,, kutsut lähetetty..vihkijä tilattu jne.. EI, EI JA EI.. Ainoa, mikä on varmaa niin paikka ja hei, eihän sitä tarvitse ainakaan koristella erikseen... Se on jo tunnelmaltaan ja ulkonäöltään valmis!! 
Joo, mutta ihan tosissaan kyllä me tässä parin viikon aikana laitetaan kaikki  kuntoon, tulee muuten kiire! Kuiniin aina kaikki jää viimetinkaan!? Eihän tämäkään jäänyt... Pidän teijät ajantasalla, miten kaikki sujuu... Alhaalla kuva tulevasta hääpuvusta, joka tosiaan nykyään kiristää, joten dieettiä vaan! Kaksi viikkoa tulee kohta täyteen.... enkä uskalla kokeilla pukua, kun vasta sitten, kun tulee kuukausi täyteen. Joten pidetään peukkuja. Vaikka kyllä viikonloput pyhitän pienelle makeishetkelle ja muutamalle huurteiselle ja sitten viikot vähän tiukempaa. Kuitenkin syön terveellisesti.. ainakin yritän... Aamut on vähän vaikeampia syömiselle, en oo koskaan oppinut syömään aamusin ja se juontaa juurensa vieläkin siihen, että mulla alko seiska luokalla syömishäiriö. sekin vielä.. Siitä kerron lisää kun aika on oikea. Se liittyy masennukseen ja huonoon itsetuntoon ja kontrolliin omasta elämästä. Joten rankkaa tekstiä tulossa ja ehkä kuviakin, jos löydän. Mutta kyllä luulen, että pari väkisin otettua kuvaa löytyy. ( vihasin kameraa yli kaiken, joten ilmeetkin ovat sen näköisiä!)
  Tosiaan puku on mulle ainakin tosi pitkä, eli pitkälaahuksinen ja punaista väriä pukuun pitäisi vielä saada... Kiva, sekin vielä tekemättä. No hyvä, että tässä mitään kiirettä tule...
Tämäkin puku tosiaan löydetty kirppikseltä.. ja huomenna tulossa pari julkaisua mm. lyhyt juttu kirppislöydöistä, ainakin kuvina.. ja toinen pidempi tarina...



sori, tosi huonoja kuvia, mutta ehkä tässä vaiheessa ihan hyvä.
HUOMISEEN!!
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti