tiistai 20. syyskuuta 2016

KIRPPARIT JA OMA KOTI OSA 3

Meidän kämpässä kaikki kamat ei todellakaan ole sitä uusinta uutta, vaan suurin osa on kerätty pikku hiljaa kirppiksiltä, yllätys yllätys. Sieltä löytyy sellaisia tavaroita, millä on enemmän tunnearvoa, kuin yhdelläkään kaupasta ostetulla roinalla. Melkein kaikki heitettiin roskalavalle kun muutettiin, koska ne olivat jo aikansa eläneet, mutta pari juttua tietenkin pidettiin , joilla oli tunne arvoa, mutta nekin ovat saaneet uuden ilmeen. Esimerkiksi valkoinen senkki vai mikä onkaan, on äiti ostanut meille silloin joskus, kun muutettiin ensimmäiseen yhteiseen kotiin, meille lahjaksi, joten tietenkin se kulkee mukana. Se on kuitenkin pikkaisen päivitetty; muuten on vielä valkoinen, mutta päältä se on musta, näin se sopii paremmin sisustukseen. Olette sen varmaan kuvista nähneetkin, sen päällä on iso ruusu taulu makuhuoneessa. Sitten pari toodella vanhaa puupöytää ei raaskittu roskiin laittaa ja ne ei sopineet uuteen kotiin, joten ne odottaa varastossa käyttöään. Rakastan kaikkea vanhaa ja antiikkia, joilla on joskus ollut jollekin merkitys ja tarina ja ne ovat sen takia kiehtovia esineitä. Myöskään kunto ei ole mulle se tärkein juttu, vaan se, että sen voi ottaa käyttöön kunnioittaen esineen historiaa. Valitettavasti kotimme on sen verran pieni, että kaikkea ei esille saa, joten varastoa koristellen seuraavaan kertaan! 

Joten ei ole yllätys, että me metsästetään kaikkea vanhaa tai vanhan näköistä meidän kotiimme, varsinkin silloin kun muutettiin, niin siinä meni se yli vuosi, kun pikkuhiljaa löydettiin kirppiksiltä tavaroita. Vieläkin tekisi mieli katsoa jotain sisustus juttuja, mutta kiintiö on niin täynnä, että kohta tämä koti muuttu varastoksi!!  Mutta eiköhän sisutus jutut ole siinä. Nyt olen tyytyväinen. Ja voihan aina järjestystä muutta vanhoillakin esineillä, ei se aina uutta tarvitse! Muutenkin niiden pitää kestää kovaakin käyttöä, koska kaksi ihanaa rasavilliä on meille siunaantunut! ( Kissat )
Kuvia on ollut ennenkin meidän kodista, mutta nyt lähemmin ja ainoastaan kirppis löydöistä ja mihin ne ovat päätyneet!! Jospa joku saisi inspiraation niinkuin minäkin silloin!
Tässä kuvassa kaikki paitsi muutama ylähyllyn kissa ja kirjat sekä tonttu ja lamppu ovat kirppiksiltä. Koristaa keittiön hyllyä!

Tässä punainen verho on kirpulta, mutta se saa koristaa nyt hyllyjen tehosteena

Tässä kissoille haettu käytetyt kerros-sängyn raput

Tämä upea kruunu on haettu Porin kirpulta ja siihen saa kynttilöitä, muistaakseni jonkun tekemä vieläpä. Aivan ihana. Koristaa ruokapöydän yläpuolella. Sekä taustalla toinen punainen verhokangas ripustettu seinälle!

Tässä Kuu ja Aurinko kynttiläkoristeet haettu käytettynä ruokapöydällä olohuoneessa

Tässä kaikki kirpuilta! Itse vaan taulun reunukset laitettu mustalla kontaktilla.

Tässä toinen puolisko.

Tämä seinä vielä keskeneräinen ja "ikkunaluukut" ovat oikeasti hyllyjä! Mutta nuo kynttilän pitkät seinäjalat tosiaan kirpulta. Olohuoneessa


Hattu ja vanha laukku. Laukku on hyvä roina varasto ulko-oven vieressä ja hattu koristaa tällä hetkellä vessan ovessa!


Makkarissa tässä lipaston päällä kaikki paitsi lamppu ovat kirppiksiltä!!

Olohuoneen lipastoa koristaa violetit, mitä onkaan ja taas kerran kynttilän jalat. Tosiaan jos joku ei tajunnut niin tykkään kynttilän jaloista ja kruunuista sisustuksessa.



Tässä hyllyjen päällä ilmaiseksi haettu raapimispuu..









 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti